M/S Marianne redo

Mariestads-Tidningen den 23 augusti 2003

Fartygsinspektionen har sagt sitt – nu kan båten lämna hamnen

OTTERBÄCKEN
I fredags hölls ett samkväm för dem som arbetat med att få M/S Marianne i sjödugligt skick. Extra guldkant på tillställningen blev det då bankdirektör Stig-Göran Dennisson överlämnade en check på hela 100 000 kronor ur sparbanksstiftelsen Alfa.

Fartygsinspektionen har sagt sitt, allt är klart – M/S Marianne kan nu lämna hamnen, styra ut mot nya mål. Efter hårt arbete väntar fest, så är det också för oss nu, inledde Bengt O Hansson, ordförande i den ekonomiska föreningen M/S Marianne, när han höll ett kort tal inför de tjugo-talet entusiaster som lagt ner kraft och ork för att få det 107 år gamla fartyget sjödugligt.

– Det här är resultatet av beslutsamhet, framtidstro och kamratskap, och visst ser hon väl ännu vackrare ut nu när det är klart med certifikatet, sa en påtagligt nöjd Åke Andreason, som denna dag fick mycket fokus på sig, och tack, för det arbete han lagt ner när det gällt att driva på utvecklingen runt fartyget.

mredo1Mingel. Dagen till ära inmundigades lite läckerheter från havet. Foto:Owe E Hermansson

Hundratusen
På plats fanns även bankrepresentater, S_G Dennisson och Monica Karlsson, de överlämnade hela 100 000 kronor till fartygsföreningen ur Sparbanksstiftelsen Alfa.

De såg, likt Bengt O Hansson, möjligheter för både Otterbäcken och kommunen, med båten M/S Marianne i sjödugligt skick.

Charterturer
Någon kort tur vilken var inplanerad i fredags, blev det dock inte. Det blåste lite väl mycket. Men visst ska det bli resor framöver, det är åtminstone föreningens ambitioner. Vi har haft ett bröllop, där kapten vigde paret ombord, men nu har vi ingen mer resa inbokad, men det beror framför allt på att vi inte har marknadsfört oss, vilket i sin tur beror på att allt var ovisst innan vi fick fartyget besiktigat, berättade Hansson och försäkrade att förfrågningar funnits. Å Andra sidan är det inte så lätt, fartyget kräver tre mans besättning, vilka måste ställa upp frivilligt,

påpekade Bengt o Hansson, som dock, denna dag, såg möjligheter och inga problem. Han berättade vidare vidare att andelsförsäljningen går riktigt bra. Men det, liksom allt annat, kräver sitt arbete. – Det heter att få båten i hamn, men för oss har det mer handlat om att få båten ur hamn.

Rejäl gåva
Hundratusen kronor fick den ekonomiska föreningen mottaga, från vänster Anita Lindström, kassör i M/S Marianne ekonomiska förening, Stig Göran Dennisson och Monica Karlsson båda Föreningssparbanken och Bengt O Hansson, ordförande i M/S Marianne ekonomiska förening.

av Owe E Hermansson